MensenrechtenMens 2021

MensenrechtenMens 2021

Drie mensen die zich inzetten tegen racisme. Allemaal een eigen verhaal en achtergrond. In een tijd waarin dit onderwerp meer dan eens lijkt te spelen een mooie opdracht om deze portretten voor de derde keer te mogen maken samen met Roel Smit van Hoeksjan, Redactie en Communicatie.

Mpanzu Bamenga uit Eindhoven strijdt als burgeractivist tegen etnisch profileren. Op het vliegveld werd hij door de Koninklijke Marechaussee onterecht gezien als een verdachte en niet-Nederlander. Hij spande daarna met mensenrechtenorganisaties een rechtszaak aan tegen de Staat. Inmiddels geeft de Koninklijke Marechaussee aan te stoppen met etnisch profileren.
Lida van den Broek uit Peize is oprichter van Kantharos. Een bureau dat gespecialiseerd is in etnische diversiteit. Zij is ook auteur van het boek ‘Wit is nu aan zet’. Al meer dan 40 jaar biedt zij handvatten om racisme te herkennen bij onszelf en anderen, maar ook om racisme binnen instituties aan te pakken.
Marjorie Malbons uit Rotterdam biedt vanuit Stichting MAIT schuldhulpverlening en budgetcoaching aan. Vanuit haar persoonlijke ervaringen met schulden en uitsluiting helpt zij anderen die ook hiermee in aanraking komen. Zij ondersteunt mensen in Rotterdam-Zuid met hun financiĆ«n en helpt hen weer om zich ‘mens’ te voelen.
Back To Top
Theme Mode